Димитровден тази година – тихо и кротко

baraban.bg

Димитровден тази година – тихо и кротко

   Отменени са събитията, свързани с празника на Сливен – Димитровден, съобщиха от общинската управа. Това е в резултат на повишения брой заболели от COVID-19 на територията на общината, в  изпълнение на заповедите на Регионалната здравна инспекция и на министъра на здравеопазването.

   Според кмета Стефан Радев, отменените събития, включително празничния концерт с връчване годишните награди на Община Сливен, награждаването на отличените в конкурса за рисунка „Аз и моят град“ и др., ще се проведат когато обстановката позволи това, като уточнява, че децата ще получат своите награди. За утеха, сливналии и гостите им може да се снимат под цветната арка на площада пред общината или под чадърчетата на „Розова градина“ – докато не ги е отвял вятърът.

   Лауреатите на Националната изложба за изобразително изкуство „Сливен‘2021“, както и името на носителя на наградата „Сирак Скитник“ за 2021 г., все пак ще станат ясни на Димитровден, 26 октомври. Изложбата ще бъде подредена и при възможност ще бъде официално открита, като в зала „Сирак Скитник“ ще се състои и награждаването.

   Празничният ден ще завърши с фойерверки в 20 ч., които и тази година ще бъдат изстреляни от Хамам баир.

baraban.bg ©

Top Desktop version