Прояви за Националния празник в Сливен

baraban.bg

Прояви за Националния празник в Сливен

   Сливен ще отбележи Националния празник на България и 145 години от Освобождението на страната с редица прояви, които ще започнат на 2 март с постановката „Епопея на забравените“ по Иван Вазов. Тя е подготвена от театралната трупа „Опит за летене“ при Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, с ръководител Николина Велчева. Началото е от 18 ч. в зала „Сливен“.

   Същата вечер, от 18:30 ч. в Драматичния театър „Стефан Киров“, сливенският Ансамбъл за народни песни и танци ще изнесе концерт-спектакъл „Стоте войводи“. Билети могат да се закупят от касата на зала „Сливен“.

   На 3 март програмата за честванията продължава с традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител”, която ще се проведе от 11 ч.  Стартът и финалът ще са пред сградата на Съдебната палата. Награждаването на участниците ще е на площад „Хаджи Димитър“.

   Атрактивно шествие с участието на мото група „Бензин А-95“ ще стартира от парк „Юнак“ в 11:30 ч. То ще премине по булевардите „Георги Данчев“, „Стефан Стамболов“, „Бургаско шосе“, „Илинденско въстание“, „Хаджи Димитър“, ул. „Братя Миладинови“, бул. „Бургаско шосе“, „Стефан Стамболов“, бул. „Панайот Хитов“, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Антим I“, ул. „Великокняжевска“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Цар Симеон“, бул. „Генерал М. Скобелев“. Шествието ще приключи на площад „Хаджи Димитър“. Там от 12:30 ч., ще започнат изпълненията на гайдари от оркестър „101 каба гайди“. Жителите и гостите на града ще видят също детски и младежки фолклорни колективи и клубове за фолклорни танци от Сливен, в инициативата „Да играем заедно голямо празнично хоро“.

   Празничният ден ще завърши с тържествена заря-проверка, която ще започне от 19 ч. на площад „Хаджи Димитър“.

   По повод националния празник, на площад „ Хаджи Димитър“ и булевард „Цар Освободител“ (покрай съдебна палата) са поставени българското знаме и знамето на Община Сливен. Проявите се организират от Община Сливен, Центъра за подготовка на специалисти и Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс. 

baraban.bg ©

Top Desktop version