Община Сливен приема предложения за наградите „Добри Чинтулов“, „Д-р Иван Селимински“ и „Милосърдие“  

baraban.bg

Община Сливен приема предложения за наградите „Добри Чинтулов“, „Д-р Иван Селимински“ и „Милосърдие“  

   Община Сливен разкри процедура по номинации за наградите „Добри Чинтулов”, „Д-р Иван Селимински” и „Милосърдие“за 2023 г.

   Предложенията за първите две награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети,съответно до 18.08.2023 г. вкл. за „Добри Чинтулов“ и до 08.09.2023 г. за „Д-р Иван Селимински“. Всяка организация има право само на едно предложение.

  Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

  Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

   Предложенията за наградата „Милосърдие" се приемат също до 8 септември включително. Тя се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на община Сливен. Предложенията се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници и граждани.

Наградата не се присъжда посмъртно.

 

   Всички награди са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани. Предложенията се приемат в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч.

  Допълнителна информация може да бъде получена от г-жа Дора Чанева – гл. експерт в дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността” на тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version