В навечерието на Димитровден

baraban.bg

В навечерието на Димитровден

    Макар и без вода, Сливен е под па̀ра – празникът тече пълнокръвно, особено по ларгото. 

 

   Тази вечер от 18:00 ч. в зала „Сливен“ е тържествената церемония по връчване на общинските награди за 2023 г. Голямата награда „Добри Чинтулов“ ще получи писателят Милен Русков. Тазгодишният носител на наградата „Добри Желязков“ е Антон Томчев, управител на компанията за осветление „Вива“ ЕООД. Наградата „Милосърдие“ е отредена за отец Йоан Петров, известен на сливенци като човек, който откликва не само на духовните потребности на хората, но и на техните социални проблеми.

В концерта, придружаващ церемонията, ще участват Женският народен хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева, Симфоничният оркестър – Сливен с диригент Цанислав Петков и децата от проекта „Музиката вместо улицата“. Водещи ще са Александър Алексиев и Стоян Дойчев. 

   А на откритата сцена от 19:30 ч. на площад „Хаджи Димитър“ ще се изявяват Михаела Маринова и трио „Дежа вю“.

 

P.S.: Това, дето многобройните търговци едва устискват и хич не им е весело (заради липсата на вода тоалетните по заведенията са затворени) си е техен проблем, но и на кандидатите за управници, които раздават рекламните си листовки. Ама до Димитровден догодина има време (пък до следващи избори още повече), сега спокойно могат да обещават.

baraban.bg ©

Top Desktop version