Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Pokemon Go: Бизнес за милиони

Какво е Pokemon Go?

Тази година беше пусната дългоочакваната игра за мобилни телефони „Pokémon Go”, която е комбинация между виртуална и истинска реалност. Целта на играта е всеки треньор да събере максимално количество покемони, да ги тренира, да се бие с тях и да печели битки за своя отбор.

Играта използва реалната карта на географското място, на което живее даденият играч. Покемоните също се намират на физически места, но във виртуална реалност. Всеки играч трябва да обикаля из града, за да събере максимален брой герои.

 

 

Бизнес за милиони

Бизнесът с покемони традиционно е много печеливш, но „Pokemon Go” счупи всички рекорди по приходи и интерес от страна на потребителите.

Буквално за дни играта се превърна в най-популярното мобилно приложение по целия свят, а приходите от играта (която е безплатна, но предлага допълнителни бонуси срещу истински пари) надвишават двойно средния доход на която и да е друга игра.

Кой играе Pokemon у нас?

Манията по играта бързо завладя цял свят, а тази седмица тя стана достъпна и у нас.

Най-голям шанс да си хванете покемон имате около градските забележителности, затова най-голямо струпване на играчи има около тях. В столицата най-голямо струпване на играчи има на площад "България" пред Националния дворец на културата, защото именно на това място се намира „арена за битка” във виртуалния свят на играта.

Твърди се, че един от тийнейджърите, пребити в понеделник в центъра на София, е преследвал именно покемони. Играта често отвежда играча в непозната за него част от града, която може да бъде опасна. Вече имаше няколко потвърдени случая в САЩ, на играчи привлечени в опасни райони чрез специялни обекти в играта постявяни от други играчи, след което те биват обирани.

Според психолози подобни игри водят до сериозно пристрастяване както у деца, така и у възрастни. Хората подкрепящи играта твърдят, че играта дори е полезна, защото насърчава излизането от дома и сред природата.

baraban.bg ©

Top Desktop version