КОЛЕДНО

baraban.bg

КОЛЕДНО

   Тези дни, заедно с безплатния чай, който предлагаше до ледената пързалка в Сливен, Евангелската петдесятна църква раздаваше и малки свитъчета с една история, която, според твърдението, действително се е случила в Цюрихския кантон в Швейцария. Сигурно е така, след като всяка година напоследък ставаме свидетели на същата история, повтаряща се пак, и пак. Ето я...

*************************************************************************** 

  След дълго очакване, на един богат чифликчия се родил наследник. Десетки телеграми разнесли новината до роднини и приятели, заедно с покана за кръщене.

   В определения за кръщенето ден – ден, в който щели да дадат име на детето – в чифлика пристигнали множество празнично украсени шейни. Всички поканени дошли, за да поздравят щастливите родители и да участват в празненството.

   След като се нахранили и пийнали стабилно за здраве на детето, поканените се качили в украсените шейни и потеглили към църквата, намираща се в съседно селце. Всичко било приготвено – топли дрехи за хората, завивки за добитъка, а също и пищен подарък за свещеника.

   Сред глъчка и веселие, шумната компания най-накрая пристигнала в църквата. Свещеникът вече ги очаквал и всичко било добре уредено. Тогава изведнъж някой попитал: „А къде е детето?“ Силно ентусиазираните родители се огледали и с ужас разбрали, че са забравили най-важното – бебето, което било и смисълът на това празненство.

***************************************************************************

baraban.bg ©

Top Desktop version