Засега 250 млн. от бюджета са за доплащания на земеделците

baraban.bg

Засега 250 млн. от бюджета са за доплащания на земеделците

images1   Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов обсъдиха с членовете на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) размера на Националните доплащания към директните плащания на единица площ, заложен в рамката на Бюджет 2010 г. Това съобщават от правителствения пресцентър. По време на срещата премиерът е информирал, че правителството ще отпусне допълнително 150 млн. лв. върху вече заложените в бюджета за следващата година 100 млн. лева и така общата сума за национални доплащания, които ще се извършват от 01.12. 2010 г., ще нарасне до 250 млн.лева. 

   Председателят на УС на НАЗ Радослав Христов е представил искането на асоциацията за общо 300 млн. лева национални доплащания към директните плащания на единица площ за следващата година, от които 230 млн. лева да са за нуждите на зърнопроизводителите, а 70 млн. лева – за животновъдите в България.

Разговорите за възможностите за осигуряване на още 50 млн. лева ще продължат със срещи с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и с членовете на Комисията по земеделие и гори към Народното събрание.

baraban.bg ©

Top Desktop version