Дунав мост ще се рехабилитира, но няма да е скоро

baraban.bg

Дунав мост ще се рехабилитира, но няма да е скоро

Dunav_most   „Дунав мост е на 55 години – той трябва да бъде рехабилитиран, но това няма да стане догодина и през 2011″. Това каза в Русе министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.Той обясни, че е нужна ясна концепция как това да се случи, за да не се задръсти трафика. Според Плевнелиев, след като станем „Шенгенска държава“, ще се мисли и за ремонта на Дунав мост, а също това може да се впише и в “Дунавската стратегия“, по която тепърва ще се работи.

   Правителството заедно с депутати и местни власти обсъжда възможностите за отпушване на трафика Русе – Бяла и Русе-Шумен, каза още министърът днес.

   През 2010 ще започне подготовка на тръжна процедура за проектиране на разширяване на тези пътища. „Основното, което искаме, е да помогнем на туристическата индустрия у нас, защото разчитаме, че не само около 300 хиляди  румънци ще ходят на море, но идването им у нас може да става и в уикендите – да ходят до Велико Търново, Варна“, заяви министърът на регионалното развитие.  „Ще търсим вариант за качествен модел на публично-частно партньорство за реализация на подобен проект“, каза още Плевнелиев. Работим с Европейската банка за възстановяване и развитие, като до две седмици очакваме тя да потвърди и да минем към подписване на договор тези отсечки да минат в приоритетна работа за създаване на предпоставки за публично-частно партньорство, заяви министърът. Разширяването на посочените пътища до двулентови може да се случи под тази форма в разумен срок, каза още той.

От сайта  www.pr-lamezon.com

baraban.bg ©

Top Desktop version