Все още може да направите номинация за наградата „Аргира Жечкова“

baraban.bg

Все още може да направите номинация за наградата „Аргира Жечкова“

   До 16 ч. на 30 септември може да направите вашето предложение на хартиен носител в деловодството на Община Сливен, както и в електронен вариант на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

   Тази награда на Община Сливен носи името на Аргира Жечкова, учителка в сливенското девическо училище и инициаторка за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“. Наградата се присъжда на жена педагог - учителка и общественичка с принос за издигане престижа на учителската професия, с доказани високи професионални умения като преподавателка  и възпитателка на младото поколение. 

   Носителката на наградата бива определяна от обществена комисия от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/или инициативни комитети. Предложенията, освен творческата биография на кандидатката, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидатки.

   Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/.

   По традиция наградата се връчва в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Заради въведените извънредни мерки, свързани с недопускане на разпространението на COVID-19 през 2020 г., наградата ще бъде връчена на Димитровден – празник на гр. Сливен.

baraban.bg ©

Top Desktop version