Носителите на награди на Община Сливен за 2020 г.

baraban.bg

Носителите на награди на Община Сливен за 2020 г.

    Малко встрани от общественото внимание, при спазване на мерките за безопасност по време на епидемичната обстановка, се проведе тазгодишното тържество за връчване наградите на Община Сливен за празника на града Димитровден. Носителите им, лишени от по-широка публика, заслужават да ги споменем още веднъж. 

   Голямата награда за изкуство „Добри Чинтулов“ за 2020 г. получи художникът и Почетен гражданин на Сливен доц. Красимир Добрев.

   Красимир Добрев е преподавател по цветен етюд и сценография и беше предложен за носител на наградата от Съюза на българските художници и Съюза на артистите в България.

   Почетен знак "За граждански принос" на Общинския съвет получиха началникът на Военната болница в Сливен д-р Илиян Комитов и д-р Милена Ченкова, началник на отделението по инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Двамата са на първа линия в борбата с коронавируса от началото на епидемията. От сцената те благодариха за признанието и подкрепата на обществеността. Подчертаха, че наградата е за медицинските екипи на двете болници и призоваха гражданите да спазват наложените мерки за безопасност.

   Наградата на Община Сливен за стопанска инициатива на името на първия български индустриалец Добри Желязков – Фабрикаджията, отиде при управителят на „Фишком“ АД Живко Желев. При определянето носителя на тази награда, обществената комисия отчита икономическите показатели на фирмите, на базата на данни за предходната година, предоставени от Отдел „Статистически изследвания – Сливен”

   Наградата „Милосърдие“ бе връчена на старшата акушерка в „Отделение по акушерство и гинекология“ в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен, Анка Димитрова. Номинацията ѝ беше издигната от ръководството на областната болница.

   За носител на наградата за краеведческа дейност „Д-р Иван Селимински” за 2020 г., обществената комисия по избора определи  журналистката Щилияна Василева, която разработва публицистични теми и проблеми от настоящето и миналото на Сливен и живота на неговите граждани, творци и духовни лидери.  

   На тържеството е връчена и наградата "Аргира Жечкова" за издигане престижа на учителската професия, чийто носител тази година е преподавателката по немски в ПГПЗЕ "Захари Стоянов" Надежда Койчева.

   Празничната вечер със свои  изпълнения украсиха вокален ансамбъл „Мистерията на българските гласове“ с диригент Дора Христова, група ,,Вакали”, Ансамбълът за народни песни и танци – Сливен, балет "Адажио" към Народно читалище "Зора" и Добромира Стоянова, която изпълни песента "Жив е той, жив е!".

 

Информация и снимки от Пресцентъра на Общината

baraban.bg ©

Top Desktop version