Община Сливен има срок до 13 април за възстановяване на улична настилка

baraban.bg

Община Сливен има срок до 13 април за възстановяване на улична настилка

ulica   Продължават конфликтите и проверките около проекта за водния цикъл в Сливен, финансиран по програма ИСПА и от държавния бюджет, от които потърпевши са най-вече гражданите. Основни градски артерии в центъра са засипани с пръст и след спирането на валежите, интензивният автомобилен поток вдига тонове прах. От фирмата за строителен надзор на обекта – българо-испанския консорциум „Ептиса Сервисиос де Инжениериа С.А.” &”Контролс” ООД е изпратено писмо, адресирано до изпълнителя на проекта ДЗЗД „Хидросистеми” и до кмета на община Сливен Йордан Лечков, съобщават от общинския пресцентър. Ето какво пише в него във връзка с проекта, официално наречен „Строителство и реконструкция на канализационната мрежа /фаза 1/ на град Сливен, част от интегриран воден проект за град Сливен”: „Във връзка с облекчаване на движението на обществения градски транспорт и автомобилния поток по бул.”Братя Миладинови”, вследствие на интензивните валежи в последно време се е изровила временната настилка на кръстовищата на булеварда с бул.”Хаджи Димитър”  и с бул.”Цар Симеон”, за което е необходимо да се вземат спешни мерки от Ваша страна за възстановяване на пътната настилка на посочените кръстовища с по-трайна.” Писмото е подписано от инж. Атанас Каладжиев, главен инженер на проекта, а срокът за изпълнение на задачата е до 13 април 2010 г.

    От своя страна, преди месец, кметът на Сливен пък изпрати сигнал за измама, подкрепен със снимков материал, до Държавната агенция „Национална сигурност” (ДАНС), Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, НАП, филиала на Агенцията по приходите в Сливен, Окръжната прокуратура и главния прокурор, срещу фирмата-надзорник. В него той твърди, че е разкрит опит да се отчете несвършена работа – сред улиците с подменен водопровод са вписани две, на които работата е свършена по друг проект. След кмета, управителят на „Хидросистеми” Радостин Русев обясни, че става въпрос за техническа грешка и фирмата му няма как да вземе парите за тези улици, защото в други документи те се явяват като такива, на които тепърва ще се работи.  

   В общинския пресцентър няма информация кога писмото от фирмата-надзорник е пристигнало в общината. То е предадено за предоставяне на медиите днес, 13 април, което означава, че предписанията няма как да бъдат изпълнени в срок, още повече, че на посочените две кръстовища не се забелязва полагането на по-трайна настилка. Междувременно, по бул. „Хаджи Димитър” вече се срещат граждани с предпазни маски, защитаващи ги от облаците прах.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version