Йордан Лечков: Някои искат общината да няма кмет, аз ще се погрижа да няма общински съвет

baraban.bg

Йордан Лечков: Някои искат общината да няма кмет, аз ще се погрижа да няма общински съвет

Le4kov_07   Няма конфликт на интереси нито при кмета Йордан Лечков, нито при председателя на общинския съвет Мария Григорова, заяви Руси Големанов, председател на комисията за установяване конфликт на интереси и предотвратяването им в община Сливен. Това той направи на поредния редовен брифинг на временно отстранения от длъжност кмет. Комисията е гласувала становището си единодушно и протоколът е подписан от всички членове на комисията, като впоследствие един от тях – Елена Попова, която всъщност е и вносител на сигнала за наличие на конфликт - е заявила особено мнение. „Тя обаче не е представила мотиви за особеното си мнение. Очакваме мотивите, но ако не ги даде, особеното мнение няма да бъде зачетено”, каза Руси Големанов. Той допълни, че законът, по който работи комисията, е в сила от 31 март 2009 г., така че комисията не може да разглежда сигнали, отнасящи се за предходни години.

   „Някои общински съветници искат община Сливен да няма кмет, аз сега ще се погрижа да няма общински съвет”, каза от своя страна Йордан Лечков. Това, според него, ще стане като се установи конфликта на интереси, в който работят общинските съветници. Засега той е подал сигнал за съветниците Мартин Славов, Ганка Василева, Борислав Павлов, Радостин Русев и Елена Попова. „Това са първите петима, оттам нататък има още петима… Утре общинският съвет ще заседава да сменят Мария Григорова. Какви са мотивите, никой не знае. Как може да я сменят хора, които са в конфликт на интереси?”, попита отстраненият кмет.

   В предложението на групата общински съветници за предсрочно прекратяване правомощията на председателя на общинския съвет Мария Григорова, освен другите мотиви (основно, че работи под диктовката на кмета), е записано, че тя участва в ръководствата на фондация „Стоте войводи”, на Общинския футболен клуб „Сливен 2000” и Спортен клуб „Хаджи Димитър”, като в конфликт на интереси е гласувала средства за същите дружества.

   Йордан Лечков информира, че смята утре, 4 май, да присъства и в Апелативния съд – Бургас, където ще се гледа обжалването на решението за временното му отстраняване от длъжност, и на заседанието на сливенския общински съвет.

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version