Община Сливен ще обжалва решение на Комисията за защита на конкуренцията

baraban.bg

Община Сливен ще обжалва решение на Комисията за защита на конкуренцията

ob_Sliven   Oбщина Сливен ще обжалва в 14-дневен срок решението на Комисията за защита на конкуренцията, съобщават от пресслужбата на общината. Съобщението е по повод решение на комисията от 29 юни да обяви за нищожно друго решение - № РД-15-555/11.05.2010 г. на кмета на община Сливен Йордан Лечков, за откриване процедура за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение с предмет „Строителство с възложител Община Сливен за периода 2010-2014 г.”.

   „Мотивите, на които стъпва Комисията за защита на конкуренцията, са липса на запетайка пред подписа на кмета. На това основание тя обявява решението за откриване на процедурата за недействително. Целият набор от документи, които доказват по безспорен и неоспорим начин правомощията на заместник-кмета, т.е. моите правомощия - да изпълнявам длъжността на кмета в неговото отсъствие, са приложени към документацията за комисията, включително и заповедта на Община Сливен, в която е определен печат номер 2 като печат, който следва да се поставя единствено на документи, подписани от заместник-кмета”, обяснява изпълняващата до преди два дни длъжността кмет Недка Енергиева.

   Жалбата до Комисията за защита на конкуренцията срещу откриването на процедурата за възлагане на обществена поръчка за сключване на рамково споразумение, е подаден от ДЗЗД „Хидросистеми” и „Холдинг Пътища”АД. От общината напомнят, че решението на Комисията не е влязло в сила, тъй като предстои произнасяне на последната инстанция, т.е. на Върховния административен съд.

baraban.bg ©

Top Desktop version