Районният съд в Сливен наложи присъди за действия срещу полицаи

baraban.bg

Районният съд в Сливен наложи присъди за действия срещу полицаи

policai1   Районният съд в Сливен осъди на осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и наложи пробационни мерки срещу 26-годишна студентка за причиняване на лека телесна повреда на полицай и късане на отличителните му полицейски знаци, съобщават от пресцентъра на съда.

   Инцидентът стана на 12 декември 2008 г. в Сливен. Тогава обвиняемата С.Ф. наранява единия от патрулни полицаи. За тези й хулигански действия съдът налага присъда от осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. За късането на отличителен знак „Полиция” от униформата на потърпевшия, съдът постановява наказание лишаване от свобода за срок от четири месеца, с изпитателен срок от три години.

Съдът оправдава С.Ф. по първоначално повдигнатото й обвинение за извършени хулигански действия с особена дързост – качване на капака на полицейския патрулен автомобил и ритането му.

   Според чл. 23 от Наказателния кодекс, районният съд определя едно общо наказание по настоящата присъда – осем месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Освен това съдът налага на емоционалната студентка пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес”  за срок от една година, с периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице  три пъти седмично.

   Друг хулиган е осъден за непристойно поведение и съпротива срещу полицай. Това е 35-годишният Г.Н. от с. Боров дол. В края на месец април тази година, в родното си село той нарушил обществения ред и оказал съпротива на полицай. Осъден е на лишаване от свобода за срок от една година, с три години изпитателен срок.

   Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Сливенския окръжен съд.

baraban.bg ©

Top Desktop version