Общинският съвет в Сливен не избра председател, но проведе две заседания

baraban.bg

Общинският съвет в Сливен не избра председател, но проведе две заседания

ob_Sliven   Общинският съвет в Сливен отново не избра председател, но проведе две заседания в един ден. Съветът, който е без председател от 27 май, когато бяха прекратени пълномощията на председателя Мария Григорова и общо взето, оттогава не е заседавал пълноценно, днес, по искане на 16 общински съветници, трябваше да вземе решение по 54 предложения. Някои от най-важните от тях обаче не бяха приети. За пореден път не бе избран председател. Кандидатурите за поста бяха две – отново на Мария Григорова от ГЕРБ и на доц. Иван Андреев от БСП. Те получиха съответно 18 и 20 гласа, т.е. както и на предишни сесии, един глас не достигна за избора на нов председател.

   Местните парламентаристи не приеха отчета за приходите и разходите на община Сливен  за първите шест месеца на годината. Не беше приета и актуализацията на бюджета за 2010 г. Както обясни заместник-кметът Недка Енергиева, тя се налага заради Закона за изменение и допълнение на държавния бюджет на Република България за 2010 г. и намаляване на държавната субсидия. Причина за това е и изтеклото полугодие и задълбоченият анализ, който общинска администрация е направила в частта на приходите и разходите по изпълнение на приетия бюджет за 2010 г.

   Общинският съвет обаче прие решение за изменение структурата на общинска администрация, която ще бъде намалена с 42-ма души.

   Малко след 16 часа, по искане на администрацията, 23-ма съветника (от общо 41) се събраха отново на извънредна сесия. На нея съветниците дадоха подкрепа за предложение, свързано с превръщане на крепоста Туида в местността „Хисарлъка” в Сливен в център за развитието на културен туризъм.

baraban.bg ©

Top Desktop version