Община Сливен приема номинации за наградата „Аргира Жечкова“

baraban.bg

Община Сливен приема номинации за наградата „Аргира Жечкова“

 

 

   Община Сливен разкрива процедура за номинации за наградата „Аргира Жечкова“ за 2019 година. С нея се удостоява жена-учителка и общественичка, с принос за издигане престижа на учителската професия и доказани високи професионални умения като преподавател и възпитател на младото поколение.

   Обществената комисия определя носителя на наградата „Аргира Жечкова” от постъпилите предложения на педагогически колективи, неправителствени организации и/или инициативни комитети. На заседанието си, проведено на 10.05.2018 г., комисията гласува промени в правилата за организация на работата ѝ. Предложенията, освен творческата биография на кандидата, трябва да съдържат справка за педагогическите постижения и справка за обществено-полезната дейност на номинираната, а комисията има право да изисква допълнителна информация за предложените кандидатки в срок до 10 май. Правилата за организацията на работата на обществената комисия са достъпни от сайта на Общински съвет-Сливен http://obs.sliven.bg/ .

   Предложения се приемат до 16.00 часа на 30 април в деловодството на Община Сливен на хартиен носител, както и в електронен вариант на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

   Наградата носи името на Аргира Жечкова, преподавателка в сливенското девическо училище и инициаторка за основаването през 1870 г. на четвъртото в България женско дружество „Майчина длъжност“, и се присъжда на жена педагог. През 2019 г. наградата ще бъде връчена за 24-и път в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и култура.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version