Интересна изложба организираха млади българи в Украйна

baraban.bg

Интересна изложба организираха млади българи в Украйна

    На 21 април 2010 г. в Литературния музей (ул. Ланжероновска, 2, Одеса, Украйна) от 16.00 часа ще бъде открита изложба на стари снимки: „Бесарабските българи: хроника на века” Организаторите са Български младежки клуб „Актив”, с подкрепата на Всеукраинската организация „Конгрес на българите в Украйна”. Информационна подкрепа: www.bg-ua.org - Информационен портал на българите в Украйна.

 Ukrayna_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Всеки човек може би е намирал пожълтяла снимка в стария албум на бабите си, питал и после е слушал с интерес история за хората, които са изобразени ... Колко интересни неща има зад всяка една от тези снимки ... колко от тези албуми сега, за съжаление, загубени, а заедно и с тях десетки и стотици истории ... и колко често такава снимка е само доказателство за минал живот ...

   Изложбата на стари снимки „Бесарабските българи: хроника на века” се състои от автентични снимки, а не фотокопия, от архивите на българските семейства, живеещи на територията на Одеска област, в украинскита част от Бесарабия. Младите българи от БМК "Актив" са събрали тези снимки от българските села на Болградски, Саратски, Измаилски, Тарутински и Татарбунарски райони.

   Хроника е на ХХ век. Най-старите снимки датират от първото десетилетие. Раждане, детство, юношество, брак, най-накрая погребение... Всички моменти от живота, са взети произволно от различни политически епохи, които са се случили в Бесарабия - тя е била територия на Русия, Румъния, след това на СССР, а днес – на Украйна ...

Ukrayna_2 

  

   Изложбата продължава до 28 април.

   Откриването ще започне с концерт и фуршет.

    Повече информация на тел. ++38-067-985-9573 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ukrayna_3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Български младежки клуб „Актив” е създаден и учреден по инициатива на родолюбиви и амбициозни български младежи от Бесарабия (Украйна) през 2009 г. Основните насоки на дейността на БМК „Актив” е работа с младите българи в Одеса и Одеска област, с цел развитие, запазване и популяризиране на българското самосъзнание, култура и бит. Това се постига чрез организиране на младежки срещи и културни мероприятия. Задачата на клуба е да съдейства на талантливите украински българи за изяви и възможности за реализация, а също така да бъде установена връзка между младите поколения на Украйна и България.

   Всички проекти се реализират с любезното съдействие на Всеукраинската обществена организация «Конгрес на българите в Украйна» в лицето на президента й Юрий Иванович Граматик.        

baraban.bg ©

Top Desktop version