На 1 май Сливен ще бъде домакин на колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“

baraban.bg

На 1 май Сливен ще бъде домакин на колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Сливен отново ще бъде домакин на колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“. Спазвайки традицията, Колоездачен клуб „Сините камъни“, със съдействието на Община Сливен и тази година организира спортната надпревара, която обичайно се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. 

   Състезанието ще се проведе на 1 май, събота. В тазгодишното, 13-о издание, участие ще вземат колоездачи от клубове от цялата страна, като до този момент са регистрирани повече от 200 състезатели, разпределени в различни категории.

   Официалният старт „Изкачване на връх Българка“ ще бъде даден в 12 ч. на пл. „Хаджи Димитър“. Маршрутът включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите е предвидено за 14 ч. и ще се състои на чешмата в местността Абланово.

   По-рано през деня, от 11 ч., пред паметника на Хаджи Димитър ще се състои и спортна надпревара за деца от 9 до 14 години.

   По причина на състезанието пътят от местността Селището до връх Българка временно ще бъде затворен за движение на 1 май, събота, от 12.30 до 14 ч.

baraban.bg ©

Top Desktop version