Все още неоткрита детска фитнес площадка в Сливен вече се руши

baraban.bg

Все още неоткрита детска фитнес площадка в Сливен вече се руши

   Фитнес площадка за деца в сливенския парк „ Юнак“ е вече напълно готова и следващата седмица предстои нейното официално откриване, съобщи Стефка Байчева, координатор на акцията „Жълти стотинки“. Площадката се намира източно от зала „Васил Левски” като част от уредите са за деца от 6 до 12 години, а останалите за по-големите. Официалното откриване ще се състои на 26 октомври от 11.30 ч. Специални гости на събитието ще са кметът на община Сливен инж. Кольо Милев и гимнастикът Йордан Йовчев, понастоящем заместник-министър на спорта.

 

  „С общи усилия акцията „Жълти стотинки” в Сливен успя да събере 24 000 лева, които вече са преведени на фирма „Спорт парк фитнес България”, изградила площадката”, каза Стефка Байчева, която посочи, че срокът на акцията ще бъде удължен до края на годината, тъй като трябва да се съберат и останалите 9 000 лева, дължими на фирмата-изпълнител на спортното съоръжение. По думите на Байчева „Спорт парк фитнес България” е монтирала уредите значително по-рано от крайния срок. За съжаление площадката е открито съоръжение и няма как да бъде охранявано. „Спортните съоръжения бяха монтирани миналия петък, а вече има един разклатен уред”, посочи координаторката на акцията като се обърна за съдействие към общинското ръководство. Стана ясно, че има и откраднати части от спортните съоръжения. Кметът Кольо Милев пое ангажимент около площадката да бъде поставено осветление е да се монтират охранителни камери, както  и кошчета за смет.

   До края на годината във всеки магазин на веригата "Еко Асорти" ще има поставена кутия, в която може да пуснете своите "жълти стотинки" или левчета. Всеки от страната, който желае също да помогне на акцията, може да намери информация за кампанията "Жълти стотинки" в интернет и да направи своето дарение по банков път в клоновете на Банка ДСК. Сметка е с № 146 525 92, ВІС STSABGSF IBAN BG50STSA93000014652592 за Сдружение „Съзидание - 2012 г.“ Следващото отчитане на монети от 1, 2 и 5 стотинки от акцията „Жълти стотинки” ще се проведе на 6 декември, когато децата и техните родители, участвали в кампанията, ще могат да преброят и предадат стотинките си във всички клонове на Банка ДСК.

baraban.bg ©

Top Desktop version