От „Ломските ямки“ и плавателните канали – до велоалеите

baraban.bg

От „Ломските ямки“ и плавателните канали – до велоалеите

   Някой явно не си е доизпълнил проекта за велоалеи.

   Преди време, когато гражданите в Сливен протестираха за нерационално отрязаната от уличното платно на „Панайот Хитов“ алея за велосипедисти, общината организира проучване на общественото мнение – след дъжд качулка, т.е. след като работата беше свършена. Сега вече е прокарана велоалеята и на бул. „Георги Данчев“, който впрочем, особено след новия проект, няма как да носи гръмкото име булевард. Като се доизкусури работата, може да се организира и проучване на общественото мнение.

   Така де, починът си е почин. Минали сме през много такива. Социалистическото ни земеделие помни ломските ямки и торовите саксийки, които дойдоха от Изток, но за равновесие от Запад дойдоха „екологичното“ изрязване на дърветата до дънер, велоалеите и други неща, които сега няма да споменавам. Няма лошо, особено, ако видим поне 80 процента от общинските и областните чиновници да ходят на работа с велосипед.

   Даже си мисля, че след като общината вложи толкова пари за тези алеи, следва да последва и кметска заповед за това. (Е, нека инвалидите и чиновниците над 65 години бъдат изключени от нея, моля... да проявим разбиране, все пак.)

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version