Започна приема на кандидатури за наградите на Община Сливен

baraban.bg

Започна приема на кандидатури за наградите на Община Сливен

   Община Сливен разкри процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов”, наградата за принос в краеведческата дейност „Д-р Иван Селимински” и наградата „Милосърдие“ за 2021 г.

   Предложенията за първите две награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право само на едно предложение.

   Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

   Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

   Наградите са индивидуални и не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

   Предложения се приемат в срок до 1 септември, вкл. в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8 ч. до 12 ч. и от 13 ч. до 17 ч.

   Предложенията за наградата „Милосърдие“ се правят от лечебни и социални заведения, неправителствени организации, общински съветници и граждани, като всяка организация има право само на едно предложение.

   Наградата „Милосърдие” се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на община Сливен. Наградата е индивидуална и не се присъжда посмъртно. Предложения се приемат в срок до 15 септември, включително в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8 до 12 ч. и от 13 до 17 ч.

   И трите награди се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден.

   Допълнителна информация може да бъде получена от Дора Чанева – гл. експерт в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността”. Тел. 044/ 611 221, GSM 0879 599 053, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

baraban.bg ©

Top Desktop version