Български КВН в Украйна

baraban.bg

Български КВН в Украйна

KVN-Ukrayna

На 13 ноември 2013 г. в столицата на хумора в Украйна – гр. Одеса, ще започне четвъртият сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. (Клуб на Веселите и Находчивите - състезание, в което отбори, състоящи се предимно от студенти, се състезават по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки и други). За българската общност в Одеса това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината. За четвърти път Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна“ с подкрепата на Българския младежки клуб „Актив“ организира състезание по хумор между български отбори от Бесарабия.

Този сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще състои от три игри: четвъртфинал, полуфинал и финал.  На финалната игра ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор. За тази награда ще се борят пет отбора. Това са „Вайсалски ритъм“, „Дивитлийски гламур“, „Нови Троян“, „Сляпа уличка“ и „Тез и онез“.

Днешната игра е с тема „Хитър петък“. В нея ще има три конкурса. Първият конкурс е традиционното „Приветствие“ с надслов „Който свари, той натовари“. Вторият конкурс е „Загрявка“ («Разминка»). В него един от отборите задава по един въпрос, а задачата на другите отбори да даде остроумен отговор за 30 секунди. Последният конкурс е Домашно задание с надслов „Хем си пее, хем си танцува“. Това е сценка с хумористичен и морално-поучителен характер.

КВН-ът не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010. Всяка година отборът-победител заминава за едноседмична почивка в България.

Максим Димитров

baraban.bg ©

Top Desktop version