Неделен гост: Кеворк Кеворкян

baraban.bg

Неделен гост: Кеворк Кеворкян

ФАЛШИВ ДНЕВЕН РЕД

От Фейсбук: Kevork Kevorkian

   Гебрев да го направят кавалер на „Ордена на Руколата“, дори с два ордена да го накичат – но да не ни занимават повече с него. Той продължава да се изживява като втория Скрипал - и за някои наивници кахърите му са по-важни от онзи престъпник, който изхвърли 14 тона токсични отпадъци край гара Яна.

   Него намерете и направо го разчекнете с въпроси. Изредете му се всички, дето минавате за някакви водещи, за да проникнете в него, а по този начин и в обикновеното, делничното зло, макар да е известно, че няма Малко и Голямо Зло. Кой го е направил такъв, как се е оживотновил до такава степен, та дори не може да проумее, че излага на смъртна опасност хиляди хора.Включете в разговора и някои „антрополози“, на които от лизане на властови подметки съвсем им се размъти представата за Истинския Народ – за него намират време, само за да го обиждат и така да амнистират Властниците. Този урод продукт на какво е?

   Вгледайте се в онова, което причиниха на народната душа.

   Народът си отива, бедняците си измират, чакайки някой циганин финално да ги ограби и насили - и с тези почести да ги отпрати към Смъртта. Интересно, докато Властниците нехаят за клетниците от Бедняшката Колония, какво мислят за разцвета на фирмите за бързи кредити? С бързи кредити към Светлото Бъдеще…

   Капризите на богаташките кланове се превръщат в Дневния Ред на държавата.

   Гебрев/Руколата яде и пие с руснаци, менка си коварния бизнес с тях - а сетне става най-големия русофоб и така се промушва в Дневния Ред. Мислимо ли е изобщо да продължават да се занимават с него, когато държавата е разпрана отвсякъде.

   Ако не вярват, нека чуят Вожда - уж отразяват всяка негова въздишка, но не го чуха, когато тия дни каза, че се опитва да „прокара държавата през иглени уши“. Какво означава това?

   Най-лесно е от сутрин до вечер да го лъскате с пуцинг, сякаш вече е паметник от бронз. Измъкнете този отговор и всички останали отговори - не го превръщайте в говорител на самия себе си.

   И на този фон, един търговец се оказа по-ловък от всички останали - да са му сладки парите от бизнеса, покрай който загиват невинни хора в измислени войни.

   Всичко се прави ден за ден, на парче.

   Добре, отделяш един милиард и триста милиона за магистрала „Тракия“ - обаче ония, които уж ще я строят, нямат нужната техника. Показаха по телевизията десетина машини за почистване на сняг - досега ловили снежинките – знаем как, а ще правят магистрала. Десет години са строили „отсечката на Живков“ - това го казаха като упрек, ама я направиха с всичките й мостове…Ей, какво стана с мостовете, които се нуждаеха от спешен ремонт, та бяха отделени 200 милиона, поправиха ли ги със снегорините?Накрая ще опрете до циганите да ви правят мостовете - но и те няма да искат.

   Каракачанов щеше да си подава оставката и да събаря кабинета, ако не му приемат циганската програма. Кьорфишеци - да си напомпат предизборно мускулите с фалшиви амфетамини. Тази акция на пъчене ще има – и тя – тежки последици. Сега и последният циганин разбра, че държавата е слаба, никаква, само плямпа.

   Всичко минава и заминава - това е идейката, поне да я изпишат на фасадата на клетия Парламент - дори държавата да се провира през иглени уши. Всичко минава и заминава - сякаш най-важни са снимчиците, примерно, с Помпео.

   Обаче ние сме държавата, която не се е възползвала от нито една от услугите, които е направила на покровителите си - като изключим хилондренето на снимчиците. Дадохме им безплатно базите, но не чухме и една дума на благодарност към щедрите бедняци. Поне да ни бяха подхвърлили един строшен Ф-16 без пари - за музея на славната ни авиацията. Но заради безподобното ни гънене и за това не се сещат.

   Обедниха и уплашиха Народа, затова си мислят, че всичко минава и заминава. Само дето този номер не върви пред Историята - тя все някак ще ви нагласи.

   Безумни истории, накъдето и да погледнеш - и нито една дума за бедния българин, той пък през какви уши се промъква? Тарикатите, които висят непрекъснато на екрана, вече дори не могат да скрият неприязънта си към него. Само дето още не са ревнали да кълнат Народа по-бързо да мре.

   И всичко, което се изговаря, сякаш е съставено от някакъв увреден мозък. В тази реч не се усеща никакво чувство за вина или поне смътен намек за някакъв грях. Хрантутят цяла банда клакьори - опитното око веднага разбира, кой за колко е цанен, какво му подхвърлят - въпреки че никой не ги слуша и гледа.

   Между другото, поне десет пъти съм писал, но така и не се намери поне един репортер, който да разпита из кулоарите на Парламента, какво четат ония, които минават и заминават/депутатите. Хората направо ще озвереят от отговорите им.

   Нямало да позволят нито една болница да бъде закрита. Ами те повечето само формално не са закрити.

   Двама се разправяха по телевизията при Мая - и единият спомена, че и в Англия държавното здравеопазване също било отвратително, обаче инсулинът там бил с 10 евро по-евтин!

   Тия дни известен лекар ми разказа с притеснение, защото беше безсилен да помогне, една ужасяваща история. Трябвало незабавно да сложат пейсмейкър на едно младо момче-студентче, той обаче имал една трета от нужните пари, останалите Касата не му ги отпускала, направо му написали смъртния акт. В държава на изтреблението ли сме се превърнали, без да се усетим?

   Отделиха 600 милиона за образователната система – но така и не стана ясно, системата ли ще правят по-смислена или търсят работа за „нашите“ дюлгери, които не се наядоха, не се натъпкаха. Бодро пеят теслите на дюлгерите, пак някакви деца се върнали с медали от математическа олимпиада - а иначе 40% от българските ученици са функционално неграмотни.

   Телевизиите имат важна роля при изопачаването, изкористяването на Дневния Ред. Те пришпорват Властта към незначителните теми, усърдно рият в тях, за да избягнат важното. Интересуват се от руколата на Гебрев - а той, като го гледам, по ми изглежда захранен с водка и сельодка.Менюто на Гебрев става централна тема, вместо да помислят каква черна точка ни слага тоя в тефтера на руснаците. Какво ли пише в този тефтер, когато някой нашенец изнася оръжие за Украйна?

   Докато чакат Трети март, русофобите нямат теми, Гебрев не им върши работа. По-добре да се захванат с онзи Федотов, руският агент - може би той е наминал да види как е Руколата и пътьом решил да изръси малко токсични отпадъци край гара Яна. Хайде, почвайте го.

   Взрени в една повехнала рукола, забравиха за аферата с паспортите, заради която няма да видим Шенген - и тя набързо бе изхвърлена от Дневния Ред.

baraban.bg ©

Top Desktop version