Неделно: Каква беше 2020-та?

baraban.bg

Неделно: Каква беше 2020-та?

Анна Заркова, от Фейсбук

   Благодарим с едни приятели на телевизиите, че ни показват тия дни всичките министри, а някои и по 3 пъти – та да ги видим как се мислят за такива и да чуем как ги питат: „Каква беше за вас 2020 година?”

   Много са интересни министрите. ( О, госпожо, грешите, че мернете ли ги, гасите телевизора.) Прелюбопитни са. Понеже една беше тази година за тях, друга беше за нас, а трета и четвърта за бездомниците примерно, които спят по „Графа”  на открито (... да, госпожо, на прословутите плочки, дето 4 пъти ги ремонтираха) и се редят за безплатна супа на „Витошка”.

   Бездомниците са се умножили очебийно, между другото, макар че Ковидът, казват, масово ги мори. Тях обаче не ги снимат - няма как, госпожо, те лежат неправомерно разголени  или покрити презглава с картони, парцали и кални одеала. И социолозите няма как да ги преброят. Не им е поръчано от БиТиВи и от„24 часа”. Пък са и заети, както знаете – мерят рейтингите на лидерите на партиите - включително на тия, които лидират сега-засега само жените си, тъщите и пиарките.

   Впрочем, за тъщите не съм сигурна, май, ама карай да върви....да не се отклоняваме от темата за министрите.

baraban.bg ©

Top Desktop version