Общински съветник в Сливен съди фолкпевеца Кондьо

baraban.bg

Общински съветник в Сливен съди фолкпевеца Кондьо

Baltovkondio_4   Иск към фолкпевеца Кондьо Савов за 10 000 лв. заради претърпени неимуществени вреди, е внесъл в районния съд общинският съветник Веселин Балтов. Причината са появили се в два местни вестника публикации, които изнасяли невярна информация за дейността на фирмата на Балтов "Дени 2003 – заложна къща". Публикациите са от името на певеца и в тях той обвинява Веселин Балтов в незаконна дейност, изнудване и лихварство.
   На пресконференция Балтов представи документи за това, че основната дейност на фирмата му е предоставяне на парични заеми, обезпечени със залог върху движими вещи. Според него той е извършил приятелска услуга на Кондьо, като през 2004 г. е предоставил без лихва 10 000 лв. на сестрата на певеца, за изплащане на наложената му тогава от съда парична гаранция, а през 2006 г., отново без лихва, е предоставил нови 13 000 лв. на Кондьо. Досега от тези пари са върнати 6 500 лв. и след настъпването на падежа Балтов е запорирал чрез съдия-изпълнител дома на Кондьо, задграничния му паспорт и правата му с някои музикални компании. В отговор се появили въпросните публикации, на които, според Веселин Балтов, автор не може да бъде Кондьо. Зад тях той съзира отмъщение на кмета Йордан Лечков заради това, че е заел страната на общинския съветник Радостин Русев, в течащия в общината скандал по изпълнението на обекти по канализацията и водоснабдяването на Сливен с пари от програма ИСПА. Основание за това му давал и фактът, че кметът го викал няколко пъти на разговор, за да го увещава да опрости дълга на Кондьо.

   Веселин Балтов е един от преминалите от РЗС към новосформирана в общинския съвет група "Заедно за гражданите на Сливен", оформила се като втора сила след ГЕРБ. В тъжбата на Балтов до съда се казва, че исканото обезщетение е за накърняване на обществения престиж и свързан с това психичен тормоз. Получената сума той смята да дари на социални домове.

baraban.bg ©

Top Desktop version