Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Извънредните вътрешни избори

sds_logo_now-300x282 

   СДС избира нов председател на вътрешнопартийни избори. За поста на

Мартин Димитров се конкурират четирима седесари. Димитров подаде оставка след като СДС се отказа от "Синята коалиция" за предстоящите избори.

   От избора на нов лидер до голяма степен зависи дали СДС ще участва самостоятелно на парламентарния вот или ще преосмисли позицията си. От 10 ч. до 20 ч. днес, в 220 избирателни секции в цялата страна, могат да упражнят правото си на глас около 9000 членове на СДС, което никак не е много, ако държат да играят роля в определяне съдбините на България.

   Ден преди гласуването, един от претендентите за поста - Румен Христов - изненадващо оттегли кандидатурата си, заради критиките към него, като призова за подкрепа на успешен син кмет, който досега не се е кандидатирал за лидер. Това е кметът на Карлово Емил Кабаиванов -  един от най-неочакваните кандидати, но който, според седесари, има шансове. За председателския пост се бори депутатът Ваньо Шарков, зад който стои Мартин Димитров. Шарков си поставя за цел СДС да е основа на дясно обединение. В битката са и Лъчезар Тошев, и Иван Сотиров от софийската организация на СДС.

   Очаква се изборът да се реши на втори тур следващата неделя.

baraban.bg ©

Top Desktop version