Хайде, българският бизнес!

baraban.bg

Хайде, българският бизнес!

gr_fermeri

 

 

 

 

 

   След като вчера представителите на българския бизнес не бяха допуснати да се срещнат със стачкуващите гръцки фермери, днес отново границата между двете държави е затворена. 5-километрова опашка се е образувала на Кулата, а колоната от камиони достига петричкото село Марикостиново, съобщават от полицията. Предстои пунктът изцяло да бъде затворен, за всички превозни средства.

   Гръцките фермери са заедно с гръцкото правителство, каза след несъстоялия се двустранен диалог  председателят на Асоциацията на българския бизнес Светлозар Николов. Така де – правителството официално не подкрепя стачкуващите, но и не прави нищо да предотврати действията им. Нали си представяте нашето правителство колко е услужливо и какво щеше да стане, ако български фермери бяха затворили границата.

   Сега предстои да видим дали наистина българският бизнес (доколкото може да бъде общо това понятие) е в състояние да осъществи заканата да блокира българо-гръцката граница. Това, ако гледаме държавния интерес, би следвало да стане по време я на великденска, я на друга по-продължителна почивка, за да се затръшкат малко и гръцките хотелиери.  

baraban.bg ©

Top Desktop version