Нова престижна награда за Михаил Хаджиилийков

baraban.bg

Нова престижна награда за Михаил Хаджиилийков

   В късните часове на Международния ден на театъра, 27 март, Съюзът на артистите в България ще връчи традиционните си награди "Икар". Официалната церемония е в Народния театър "Иван Вазов", а от 21 ч., също тази вечер, ще бъде предадена и по БНТ.

   Водещи на събитието ще са актьорите Мила Люцканова и Герасим Георгиев-Геро, а режисурата на церемонията е на Стоян Радев.  В спектакъла са включени  Берковската духова музика, "Мистерията на българските гласове" и Валя Балканска. Темата на тазгодишната церемония е "Кой, кой, КОЙ печели"? Призовете на Съюза на артистите се връчват в 16 категории, сред които за цирково изкуство, куклен спектакъл, сценография, дебют, водеща женска и мъжка роля, режисура. И докато в тези категории конкурентите ще бъдат държани в напрежение до самото им обявяване, носителите на специални награди са известни.  Стефан Мавродиев ще получи специалната награда, присъждана от Управителния съвет на съюза, за изключителен творчески принос.  Носителят на специалното отличие за чест и достойнство, което се определя от Председателя на съюза, е сливенският актьор Михаил Хаджиилийков.

   Нека припомним, че доайенът на сливенския театър е и първия носител на наградата „Аскеер“ за мъжка роля – за образа на Ханджията в „Джендем хан”, по разказ на Екатерина Томова.

baraban.bg ©

Top Desktop version