Връзката озеленяване (обеззеленяване) - хуманитарни дейности

baraban.bg

Връзката озеленяване (обеззеленяване) - хуманитарни дейности

   Ако и след най-обилния дъжд Сливен, за разлика от други селища, не се наводнява, то това се дължи единствено на природните му дадености. Добре обраслото корито на река Новоселска е само малък пример за цялостното състояние по поддръжката на градското пространство.

   Всеки ден от квартал „Надежда“ в Сливен, и не само оттам, излизат 700 души, на които следва да се намери работа, за да си отработят получаваните социални помощи.

   От доста време Община Сливен търси изпълнител на многомилионна поръчка за озеленяване и целогодишно поддържане и почистване на озеленени площи, алеи и площадки на паркове, градини и други зелени пространства в рамките на града. Същевременно продължава да изплаща стари дългове на бивши фирми-озеленители, като неизплатените заплати на работниците от „Лукском“. На заседанието си на 29 май пък, общинският съвет реши да бъде създадено общинско предприятие „Озеленяване”, което да намали с 40% средствата за дейността и да предостави работни места на около 150 души.

 

   Е, ако някой може да съчетае в добра конфигурация всичките тези факти, градът може би щеше да има друг вид. Това, впрочем, както се подразбра от думите на кмета Кольо Милев на днешния брифинг, може да се приеме и като една от причините за освобождаването на досегашния заместник-кмет по хуманитарни дейности Иван Славов (Нерде Ямбол, нерде Стамбол…) Поне такава индиректна връзка бе направена – нямало кой да ангажира хората на социални помощи за извършването на полезна работа. Новият заместник кмет трябва да създаде „още по-добра организация в образованието, културата и социалната дейност – най-вече в социалната дейност, тъй като твърде много време отделям аз да се занимавам със социалната дейност. Ще искам от новия заместник-кмет една по-голяма ангажираност в това отношение", каза Кольо Милев. Той отрече решението му да има връзка с принадлежността на Иван Славов към АБВ, както и с искането на БСП Славов да напусне поста си в общината.  

   Разбира се, малцина вярват на уверенията, че освобождаването точно сега няма партийна окраска.

baraban.bg ©

Top Desktop version