Дейностите по водният цикъл в Сливен продължават

baraban.bg

Дейностите по водният цикъл в Сливен продължават

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   „Над 40 % е напредъкът по „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Сливен”, съобщи заместник-кметът Румен Стоилов. За да се осигури спокойно движение през летните месеци, общината е получила уверението на фирмата-изпълнител, че ще активизира работата по улиците в централна градска част, особено по ул. „Великокняжевска” и ул. „Г. С. Раковски”. Основните усилия ще бъдат насочени на първо време за полагане на асфалт на улиците в центъра, а по-късно и на тези в кварталите „Клуцохор” и „Комлука”.

   „На този етап нямаме притеснение за проекта”, каза днес кметът на Сливен Кольо Милев, който увери че макар и трудно, строителните дейности по проекта ще продължат. „За замразяване на проекта не се е говорило. Има открити площадки, които трябва да бъдат завършени”, допълни заместник-кметът Иван Манчев като посочи, че в разчетите по проекта е планирано готовите подобекти по издадените разрешения за строеж да бъдат въвеждани в експлоатация по етапи след тяхното завършване.

   Асфалт тази седмица ще бъде положен по цялото протежение на ул. „Александър Екзарх”. Асфалтиране ще се извърши на ул. „Г. С. Раковски” в участъка от бул. „Христо Ботев” до ул. „Елин Пелин”. Ул. „Ген. Столетов”, в участъка от ул. „Дрин” до ул. „ Александър Екзарх”, както и на ул. „Великокняжевска”, в участъка между ул. „Михаил Чайковски” и ул. „Проф. Константин Иречек”.

   Всеки гражданин може да се информира за напредъка на отделните етапи на проекта на схемите, които предоставя община Сливен. В тъмносиво са отбелязани улиците с асфалтирани участъци, в оранжево са участъците, по които и в момента текат строително- монтажни работи. В зелено са завършените участъци – готови за асфалтиране. В синьо са участъците, които са готови и ще бъдат асфалтирани тази седмица, съобщиха от общинското ръководство.

   Това е официалното съобщение от днешната пресконференция с общинското ръководство. Сливенски медии вече изразиха съмнение, че така представената информация може би означава ново замразяване на дейностите по водния цикъл. Дали стремеж към завършване на етапи, дали временно или по-дълго спиране - това сливенци предстои да видят.                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version