Площад "Хаджи Димитър" ще се ремонтира след Димитровден

baraban.bg

Площад "Хаджи Димитър" ще се ремонтира след Димитровден

   До средата на следващия месец зоната пред общината ще бъде проходима, обещават от сливенското общинско ръководство.

   Продължава реконструкцията на пешеходните зони в Сливен по проект „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони“. Едновременно се работи по няколко участъка. Ремонтът на централния градски площад пред паметника на „Хаджи Димитър” ще започне след празника на града – Димитровден, посочи заместник-кметът на Сливен инж. Иван Манчев. „В участъка от Розова градина до НТС има проблеми с канализацията. Една част от нея ще бъде сменена, другата рехабилитирана с нови нанотехнологии. Готови сме и за подмяна на водопровода. Първо ще се обработи канализацията, смяна на водопровода и тогава ще продължи изпълнението на проекта с ускорени темпове“, каза Манчев.

   По график се работи на фонтана пред сградата „Печ”. Там инсталациите са проучени, една част от тях ще се ползват, друга ще бъдат сменени. Ще се сменят и амортизираните павета.

   В участъка от кино „Българка” до Стария бряст вече се монтират новите унипавета, зелените площи са очертани. В тези участъци трябва да се ограничи продажбата на храни от подвижните колички, които замърсяват настилките. Всяко замърсяване води до допълнителната им обработка. И гражданите и продавачите не се съобразяват със състоянието на настилките. Използват отводнителните съоръжения за изхвърляне на замърсени води, жалват се градоначалниците.

baraban.bg ©

Top Desktop version