Ще обновяват автобусния парк в Сливен

baraban.bg

Ще обновяват автобусния парк в Сливен

   Цялостно подновяване на автобусния парк предстои в Сливен. Това ще стане възможно с реализацията на проект „Интегриран градски транспорт – Сливен“, който е част от Инвестиционната програма на Общината. Договорът за получаване на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ беше подписан от кмета Стефан Радев.

   Предвижда се да бъдат закупени 27 нови дизелови автобуси и да бъде внедрена  Интегрирана билетна система с билети за еднократно пътуване, билети за пътуване по време и абонаментни карти. Те ще се купуват в 11 пункта за продажба на билети и карти, като валидността им ще бъде проверявана с устройства, монтирани във всички превозни средства.

   Ще бъде изработена система за информиране на пътниците в реално време, достъпна и в интернет с мобилно приложение. По всички спирки ще се монтират табла с маршрутната схема на градския транспорт. На най-натоварените от тях и в новите превозни средства таблата ще бъдат електронни, предоставящи информация в реално време.

   Заложено е оптимизиране на маршрутната мрежа. Предвижда се една тролейбусна и девет автобусни линии, като за целта ще бъдат изградени 16 нови спирки. На всички 143 спирки в града ще бъде осигурен достъп за инвалидни колички и ще се оформят зони за слизане и качване на пътниците. Новата маршрутна мрежа включва осем крайни спирки, четири от които са оборудвани с места за почивка на водачите.

Предвижда се още основен ремонт и доставка на гаражно и сервизно оборудване на базата на превозвача – „Пътнически превози“ ЕООД и ремонт на помещението за сервиз. Ще бъде изградена нова автомивка за автобуси, както и контролно транспортен пункт и логистичен център на обръщало „Дюлева река“.

Пресцентър на Община Сливен

baraban.bg ©

Top Desktop version