Нови мерки на Община Сливен срещу COVID-19

baraban.bg

Нови мерки на Община Сливен срещу COVID-19

   Община Сливен предприема нови и по-строги мерки относно превенцията срещу разпространение на коронавирус. 

   1. На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 гражданите могат да подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването.

   2. Разширява се периметърът на обходи и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания. Екипите на Общинска охрана и СОТ ще следят за спазването им и ще си взаимодействат с органите на МВР.

   3. Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж.

   4. Разширява се дейността на патронажната грижа.  На телефон 044/62 33 87 възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30.

   5. Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт.

   6. Затварят се парковете „Юнак“ и „Асеновец“.

   7. Затварят се спортните площадки. 

   8. Община Сливен дезинфекцира детските площадки, спирките от градския транспорт и пазара.

   9. Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) поради очакваното присъствие на повече хора, предимно от ромското население.

   Община Сливен е закупила 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

   На територията на Община Сливен няма потвърден случай на коронавирус. Предвид усложнената обстановка в национален мащаб обаче кметът на Сливен Стефан Радев отново апелира за спазване на мерките и правилата. Той допълни, че ситуацията е динамична и мерките ще се променят своевременно.

16.03.2020 г.

baraban.bg ©

Top Desktop version