Още мерки във връзка с превенцията срещу коронавирус в Сливен

baraban.bg

Още мерки във връзка с превенцията срещу коронавирус в Сливен

   Община Сливен предприема нови мерки, свързани с превенцията срещу разпространението на коронавирус. От петък, 20 март, ще бъдат затворени магазините за промишлени стоки на общинския пазар. Търговците няма да заплащат наем на общината за периода от 20 март до края на месеца.

   Продължава изпълнението на известните вече мерки: засилено полицейско присъствие в квартал „Надежда“; дезинфекция на критичните точки всеки ден след 21 часа; обработка на детски площадки, спирки, пазарът, пейки и други, като в това число влиза квартал „Надежда“. Снощи е обработен и квартал „Речица“.

   На лицата, на които е наложена карантина, протоколите им се връчват от органите на МВР, а при неспазването им, носят наказателна отговорност.

   Към момента няма потвърден случай на заразен с коронавирус на територията на Община Сливен. Кметът Стефан Радев апелира гражданите за самодисциплина и спазване на мерките. На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 може да се подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения.

baraban.bg ©

Top Desktop version