Кой пак да оправи работата...

baraban.bg

Кой пак да оправи работата...

BB   Българският премиер Бойко Борисов днес посети ГКПП Кулата-Промахон, където се срещна с представители на протестиращите гръцки фермери. Той е провел разговор с представители на ръководството на стачния комитет и синдикатите на гръцките земеделци. „Срещата се състоя по настояване на фермерите и със знанието на гръцкия премиер Георгиос Папандреу, с когото г-н Борисов проведе телефонен разговор по-рано”,съобщават от пресцентъра на правителството. Гръцките земеделци са информирали българския правителствен ръководител за исканията си и се извинили за проблемите, които са създали със стачните си действия.

   „Приех тази среща със съгласие на Вашия министър-председател, но тя в никакъв случай не е насочена срещу политиката на гръцкото правителство. Тук съм, заради нечовешките условия, на които подлагате хората от другата страна на пункта и заради загубите, които ежедневно търпи страната ни от блокадата. Предлагам ви да прекратите стачката си, защото това започва да създава настроения в България срещу вас”, е заявил министър-председателят на стачниците. Той поел ангажимент пред гръцките земеделци, че заедно с колегата си Георгиос Папандреу, ще съдействат за разрешаване на проблемите им чрез контактите си в Брюксел.

   „За доброто на двата народа отваряме границите”, обявили стачкуващите след кратко съвещание. Това е вече факт, до 18.00 ч. са вдигнати всички блокади от Граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version