Образованието и науката – с нов заместник-министър

baraban.bg

Образованието и науката – с нов заместник-министър

MOMN   Петя Евтимова е новият заместник-министър на образованието, младежта и науката. По предложение на министър Сергей Игнатов от днес, 27.01.2010 г., със заповед на министър-председателя на Република България Бойко Борисов, тя поема поста от Светлана Ломева.

   Петя Евтимова ще отговаря за международната дейност и структурните фондове. Тя е дългогодишен служител в министерството. До момента е била началник-отдел „Международно право” към Дирекция „Правна” в Министерството на образованието, в което има повече от 8 години трудов стаж. Основен мотив за нейното назначаване е натрупаният опит в областта, за която ще отговаря и отличното познаване на европейското законодателство. Министър Игнатов посочва, че с нейната компетенция ще повиши капацитета на екипа, с който трябва да осъществи политиката на правителството в областта на образованието и усвояването на средствата от ЕС, необходими за извършване на реформата в сектора.

   Петя Евтимова има дългогодишен опит в работата с европейските институции. Тя е представител на МОМН в Комитета по програма „Младежта в действие” на ЕК, в работна група „Признаване на резултатите от образованието” към Генерална дирекция „Образование и култура” на ЕК и е национално контактно лице по правните въпроси по 7-ма Рамкова програма за наука на ЕС.

   Петя Николова Евтимова е родена на 29 март 1968 г. в Каварна, област Добрич. Завършила е ЕГ „Гео Милев”, гр. Добрич с английски език. Магистър по право от УНСС. Специализирала е европейско право в Института за международните организации в Рим, Италия. Владее английски и френски език. Омъжена с едно дете.

baraban.bg ©

Top Desktop version