Опитват се да изкарат Спаска Митрова невменяема?

baraban.bg

Опитват се да изкарат Спаска Митрова невменяема?

SpaskaMitrova77 

  Ново развитие придобива процесът „Спаска Митрова”. Съдът в Гевгелия явно търси начини окончателно да лиши Спаска от дъщеря й, пише на 27 януари в. „Македонска трибуна”, орган на македонските българи в Канада – www.makedonskatribuna.com/. Ето публикуваната в сайта на вестника информация:

 

   Психиатрична експертиза на Спаска Митрова назначи съдът в Гевгелия на вчерашното си заседание. Така се създава опасност българската гражданка да бъде обявена за невменяема, детето й да бъде окончателно дадено на бащата, а самата Митрова да бъде изпратена на психиатрично лечение. Спаска не е виждала детето си от месеци, въпреки че има спечелено дело за това на първа инстанция.
   Явно след като властите в Р Македония хвърлиха Митрова в затвора по скалъпено обвинение и попречиха малката Сузана да вижда майка си, сега се опитват да отнемат детето окончателно. Решението на съда буди недоумение, защото прилича на опит за узаконяване на психическата репресия срещу Спаска - след като с действията си властите положиха всички усилия да разбият психиката на младата жена. Както в някогашния Съветски съюз, македонската държава се опитва да изкара неудобните невменяеми.

   ВМРО успя да помогне на Спаска да намери нов адвокат, след като предишните двама със заплахи бяха принудени от властите да се откажат от делото.

baraban.bg ©

Top Desktop version