Етичната комисия ще наказва двама бивши членове на ВСС

baraban.bg

Етичната комисия ще наказва двама бивши членове на ВСС

StoevIvan-Dimov   Още няколко часа и щяхме да имаме давност... Висшият съдебен съвет (ВСС) образува в последния възможен момент, преди изтичане на шестмесечния срок, дисциплинарни дела срещу бившите си членове Стойко Стоев и Иван Димов. И то само, защото правосъдния министър Маргарита Попова настоятелно е помолила членовете на това достолепно гнездо (нямаме доказателства да го наречем гнездо на порока, затова само гнездо).

   Припомняме, че Иван Димов и Стойко Стоев са провели общо 246 разговора с Красимир Георгиев, известен като Красьо Черничкия от Плевен и когато това бе установено, имаше достатъчно коментари за евентуалната тема на тези разговори.

   След шест месеца, днес, ВСС е направил тълкование, че всъщност отговорност на двамата може да се търси по етичния кодекс на магистратите, който приравнява изискванията за поведение на членовете на ВСС към тези за всички съдии, прокурори и следователи. И понеже в момента и двамата са съдии – Стоев във Военно-апелативния, а Димов  в Сливенския окръжен съд, те ще трябва да бъдат наказани като такива?

   Както се знае, в правото всичко е право, стига да може да се докаже.


baraban.bg ©

Top Desktop version