Бойко Борисов: Да спасим държавата!

baraban.bg

Бойко Борисов: Да спасим държавата!

PM_Varna_162

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   „В условия на тежка финансова и икономическа криза, основната цел на правителството е да спасим държавата. Един от начините е децентрализация на местната власт. Затова правителството взе решение да позволи на малките общини да се възползват на 100% от спечелените по европейските програми средства.” Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на посещението си във Варна, известяват от правителствения пресцентър. Борисов припомня, че с решение на Министерски съвет от 21 април т.г. държавата вече ще поема финансирането на разходите за ДДС по одобрени за подпомагане проекти по Програмата за развитие на селските райони. „Така, ако проектът е на стойност 10 млн. лева, отпада задължението да се платят 200 000 лева във вид на ДДС. По този начин 100% от спечелените европейски средства ще отидат директно в общината”, допълва премиерът.

   Във Варна министър-председателят официално върна управлението върху стадион „Тича” и спортен комплекс „Черно море” на областната администрация. Съоръженията бяха собственост на Министерство на отбраната от 2003 г., но с правителствено решение от 14 април 2010 г., поради отпаднала необходимост за ведомството, те се предоставят за стопанисване на областния управител на Варна. „И това е начин за децентрализация за местната власт. Ние даваме имотите чрез областния управител на спортните клубове, тяхна е отговорността за управлението им”, отбеляза премиерът. „Идват по-добри години за България, така че и в спорта ще е по-добре”, заявява още Борисов.

   В събитието участват  заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, министърът на отбраната Аню Ангелов, посланикът на САЩ у нас Н.Пр. Джеймс Уорлик, кметът на Варна Кирил Йорданов и областният управител Данчо Симеонов. Председателят на Сдружение спортни клубове „Черно море” Симеон Варчев, е получил символичния ключ от министър-председателя за спортната база. 

   Министър-председателят Бойко Борисов, заедно с министрите и представителите на местната власт, е посетил акостиралия на пристанище Варна кораб на Военноморските сили на САЩ „Джон Хол”.

baraban.bg ©

Top Desktop version