Неуспешен опит за сваляне председателя на общинския съвет в Сливен

baraban.bg

Неуспешен опит за сваляне председателя на общинския съвет в Сливен

Grigorovaob_Sliven   Председателят на общинския съвет в Сливен Мария Григорова остава на поста си, стана ясно след днешното извънредно заседание. То бе свикано по искане на група общински съветници, като единствената точка в дневния ред бе предсрочното прекратяване правомощията на председателя, с основния мотив, че работи под диктовката на кмета Йордан Лечков. След тайно гласуване на 38 общински съветници от общо 41, резултатът бе 19 за отстраняването на Мария Григорова, 7 против, като останалите 12 бюлетини се оказаха празни. Двама от съветниците, за които предварително се знаеше, че ще гласуват за отстраняването, отсъстваха, което не позволи да се наберат необходимите 21 гласа.

   „Факт е, че извън тази сграда съветниците говорят едно, като влязат в залата гласуват друго”, коментира Елена Попова, един от съветниците, внесли искането за предсрочно прекратяване на правомощията. Самата Мария Григорова заяви, че е очаквала най-много 12 – 13 души да гласуват срещу нея. Тя призна, че от два месеца общинският съвет фактически не работи, занимава се единствено с разиграването на различни конфигурации и схеми за нейното и на кмета остраняване от длъжност. В момента няма внесени материали за разглеждане от общинския съвет, вероятно следващото редовно заседание ще бъде в началото на юни, както изисква и законът. „Аз съм диалогичен човек и ще продължа да работя с всички, както съм работила досега. Надявам се съветниците да влязат в комисиите и да почнат да работят” Тя не опроверга твърдението, че е от „партията на кмета”, тъй като според нея под управлението на Йордан Лечков в града са настъпили много положителни промени.

   Според съветници обаче, днешното гласуване е показало явно неодобрение на действията на общинското ръководство, след като дори не всички съветници от ГЕРБ, от които е и Мария Григорова, са гласували в нейна подкрепа. Групата на ГЕРБ е от 15 съветници, като при избирането си настоящият председател събра пълното мнозинство на 41-членния  съвет.

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version