И в Бургас потвърдиха отстраняването на кмета Йордан Лечков

baraban.bg

И в Бургас потвърдиха отстраняването на кмета Йордан Лечков

Le4kov_07   Бургаският апелативен съд потвърди присъдата на Сливенския окръжен съд за отстраняването на Йордан Лечков от кметския пост в Сливен - до приключване на досъдебното производство срещу него. Решението не подлежи на обжалване. Това предадоха от Бургас кореспондентите на няколко новинарски агенции.

   Според прокурора Любомир Петров, има предпоставки да се смята, че служебното положение на обвиняемия може да попречи за разкриването на обективната истина. Предстоят допълнителни изземвания и претърсвания във връзка с разследването и има опасност материалите да бъдат укрити, допълнени или подменени. Прокуратурата разполага с показанията на свидетели, които са били заплашвани от Лечков, а предстоят още разпити на служители в администрацията, върху които е възможно да бъде оказван натиск. Разбра се, че един от свидетелите, срещу които Йордан Лечков е отправял заплахи заради това, че не правят това, което той им нареди, е бившият заместник кмет Зорница Александрова, която впоследствие Лечков уволни.
   "Не приемам това, което се пише по вестниците. Категорично заявявам, че прокуратурата не познава структурата на общинската и местната власт", е заявил в съда Йордан Лечков. "Уволних бившия заместник-кмет Зорница Александрова поради простата причина, че тя не си свърши работата. Все пак това са хора, които аз съм избрал”.

   Йордан Лечков е заявил още, че ще се съобрази с решението на съда и че ще изчака срока 23 юли, когато трябва да приключи досъдебното производство.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version