Прокуратурата погва сливенски бизнесмен за укрити данъци

baraban.bg

Прокуратурата погва сливенски бизнесмен за укрити данъци

Radostin   С постановление от 11.05.2010 г., в качеството на обвиняем е привлечен Радостин Димитров Русев, съобщават от Окръжна прокуратура в Сливен.

   Обвинението е, че за периода от 01.09.2007 г. до 31.01.2008 г. в гр.Сливен, като управител на “Бул-гейт” ЕООД, при условията на продължавано престъпление, той е избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери – 374 500 лв. Радостин Русев е потвърдил неистина в подадени справки-декларации по чл.100 от ЗДДС и е използвал неистински документи и документи с невярно съдържание (фактури), издадени от “Леском” ЕООД при водене на счетоводството, като доказателство че са сключени сделки по тях. Престъплението е по чл. 255 ал.3 вр.ал.1 т.2 и т.6 предл.1 и 2 вр.чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

   Припомням, че управителят на „Бул-гейт”ЕООД Радостин Русев е и съуправител на „Хидросистеми" ДЗЗД – фирмата, чиито договор за изпълнение на строителните дейности по водния цикъл на града, кметът Йордан Лечков прекрати едностранно. Като общински съветник, Русев в последните месеци се изявява като основен опонент на Йордан Лечков и съорганизатор на протестите и жалбите до различни инстанции срещу него.

   Пред сливенски медии Русев вече заяви, че няма обяснение за повдигнатите обвинения, тъй като написания му в НАП – Сливен акт е обжалвал в НАП – Бургас и на първа инстанция той е бил обявен за незаконосъобразен.  

baraban.bg ©

Top Desktop version