Кой ще довършва ремонтите на ВиК-системата в Сливен? Засега никой не знае...

baraban.bg

Кой ще довършва ремонтите на ВиК-системата в Сливен? Засега никой не знае...

prah   Кога отново ще почне да се работи по разкопаните улици в Сливен – този въпрос си задават всички жители на града ако не всеки ден, то всеки път, когато се шмугват през облаците прахоляк по някоя от централните улици.

   Истината е, че Йордан Лечков е единственият кмет в страната, който успя да си издейства привилегията да управлява проекта по програма ИСПА, вместо Министерството на околната среда и водите. Истина е също, че той едностранно прекрати договора с изпълнителя на строителните дейности ДЗЗД „Хидросистеми" и се опита да прекрати договора и с фирмата-надзорник "Ептиса Сервисиос де Инжениериа С.А." & "Контролс" ООД. В момента „Хидросистеми” обжалва кметския акт.

   По време на последния парламентарен контрол, сливенският депутат от „Атака” Калина Крумова попита министър Нона Караджова докога Сливен ще стои разкопан. От отговора обаче това изобщо не стана ясно. Министър Караджова потвърди, че общината е тази, която контролира работата по проектите, изпълнявани с пари по ИСПА и ОП „Околна среда”. Сега юристите на министерството, както и прокуратурата, правели проверки на всички сключени договори, а пък министерството щяло да опита да изземе контролните функции по тях. Което изобщо не означава, че работата ще стане по-бързо. Ако сливенци решат да направят молебен, ще трябва да е не за това ремонтът да бъдат завършен бързо, а изобщо да бъде завършен.

   P.S.: В интервю на Люба Кулезич за Нова телевизия, днес Йордан Лечков изказа своето убеждение, което е и на всички останали, запознати със съдебната ни система - че разследването срещу него няма да приключи до 23 юни, какъвто срок беше посочен. Не че връзката с разкопаните улици е пряка, но кой знае защо, сме убедени, че е здрава. А за да бъдат пресечени всякакви опити на туткащото се екологично министерство да изземва функции (т.е. за да бъде кашата пълна), както сливенски медии видяха, в днешния брой на „Държавен вестник”, в раздел „Строителство – общински поръчки”, е поместено обявление на община Сливен: обявява се процедура за двата проекта – по ИСПА и ОП „Околна среда” в общината, с обща стойност на отдадените за изграждане обекти над 177 млн. лв.

БАРАБАН

baraban.bg ©

Top Desktop version