Нов заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма

baraban.bg

Нов заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма

M.Kosev   Марий Косев е новият заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Той е назначен по предложение на министър Трайчо Трайков от 3 юни 2010 г., със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. Предложението се основава на необходимостта от по-ефективна работа в ресор „Енергетика” - както по отношение на концептуалните стратегически задачи, като енергийната стратегия и политика в сектор «Възобновяеми енергийни източници», така и в организацията на енергийните дружества. Това съобщават от правителствения пресцентър.

    Марий Косев заема мястото на Мая Христова, която е освободена от поста заместник-министър.

   От всички, ангажирани с ресор «Енергетика» в министерството, се очаква още по-ефективна работа по концептуалните стратегически задачи и в организацията на енергийните дружества, се казва още в прессъобщението.

  

   Марий Косев е финансов директор на НЕК ЕАД. В миналото е бил главен изпълнителен директор на БМ Лизинг АД, както и кредитен експерт в Българо-американския инвестиционен фонд и Българо-американската кредитна банка. Работил е и като координатор на програмата за икономическа реформа във фондация „Отворено общество”. Има магистърска степен по мениджмънт от London School of Economics and Political Science. Владее английски език, говори френски, испански и руски. 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version