Утре прокуратурата ще „разреши” Левски кючек

baraban.bg

Утре прокуратурата ще „разреши” Левски кючек

 

emblema_VMRO-NIE     Местната организация на партия Вяра Морал Родолюбие Отговорност – Национален Идеал за Единство /ВМРО - НИЕ/ недоумява от мълниеносното решение на сливенския районен прокурор Елена Панайотова, чиято резолюция във връзка с преписката по гнусната гавра с бългаското съмосъзнание, наречена Паисий кючек, бе получена едва вчера.
   В резолюцията, която носи дата 1 юли, почти веднага след получаването по пощата на жалбата на регионалния координатор Георги Георгиев, магистратът е записал, че прекратява преписката, защото в материалите не се съдържат конкретни данни за деяние, сочещо извършено престъпление от общ характер, в това число и такова, подбуждащо към дискриминация.
   Ние питаме, това българска прокуратура ли е? И няма ли утре тя да „разреши” Левски кючек. Защото смятаме, че в случая т.н. оркестър „Джамайка” с това си „произведение” нарушава директно конституцията - гаврата с национален герой поощрява циганите да се подиграват и респективно да дискриминират българите, като едновременно с това се насажда вражда на етническа основа, което е видно и от коментарите на множество разгневени читатели в интернет-пространството. В текста на кючека Паисий е поставен редом с мафията и има други крайно обидни за българите внушения, които развращават и младежите, които си го разменят с мобилните телефони. Освен това, според нас, прокуратурата неправилно е разгледала основанието на нашата жалба, като посочва приложения от нас на диск коментар с видео от dnes.bg, където циганин (който по-късно се качва в луксозна кола с ловешка регистрация) обяснява, че изсвирили кючека на сватба в Сливен, а младоженеца се казвал Паисий, по фамилия Календарски. Циганската лъжа лъсна днес, когато получихме официално писмо от общинския отдел „Гражданска регистрация”, в което се посочва, че в Община Сливен няма регистрирано лице с имена Паисий Календарски.

Ние знаем, че в ромското гето „Надежда” живеят лица със странните Портокал Портокалов и Нафталин Нафталинов, но чак толкова плоска лъжа за съвпадение не бяхме чували. Явно прокуратурата, отдадена на лятно настроение не е обърнала никакво внимание на текста в нашата жалба, че сме готови в първия възможен момент да представим информация от общината. Освен това силно се съмняваме, че е проведено каквото и да е разследване и анализ на оригинала на кючека на същия диск, изтеглен от торент сайт.
   Ще протестираме резолюцията за прекратяване на преписката в законовия срок пред Окръжна прокуратура Сливен.

Георги Георгиев

регионален координатор на ВМРО - НИЕ

 

ПРИЛОЖЕНО:

ku4ek_prokuratura

baraban.bg ©

Top Desktop version