Борба за кабинета на общинския съветник в Сливен

baraban.bg

Борба за кабинета на общинския съветник в Сливен

ob_Sliven   Кабинетът на общинския съветник в сградата на община Сливен се очаква да бъде отключен днес, а евентуално и в него да бъдат допуснати съветниците. За резултатите от поредната малка война между кмет и общински съветници, на нарочна пресконференция информираха осмина от антилечковистки настроените местни парламентаристи.

   Сагата започна със заключване по разпореждане на кмета Йордан Лечков през миналата седмица на стая 101 в общината, отредена за работа на съветниците и за документацията на общинския съвет. В резултат на подадена жалба, в петък Административният съд в Сливен излезе с решение, според което общинските съветници могат да влязат в стаята и навръх рождения ден на Йордан Лечков, тя бе отключена с полиция. Днес помещението отново е заключено поради факта, че две от общинските служителки, които завеждат кабинета и отговарят за документацията, са в болнични, а една е в отпуск. Според общинския съветник Елена Попова, изпълняващият в момента длъжността председател на общинския съвет Руси Големанов, възпрепятства работата на съветниците, като включително от кабинета се изнасят и документи. Междувременно била постигната договореност с ръководството на общинската администрация да бъде осигурен човек за работа в кабинета на общинския съветник и той да бъде отворен.

   Съветниците съобщиха, че следващото заседание на Общинския съвет, който отдавна не е провеждал нормални сесии, ще се проведе на 16 юли. То се свиква по искане на една трета от съветниците. В подготвения дневен ред има 40 точки, първата от които е избор на председател на общинския съвет. Припомняме, че на 27 май общинските съветници предсрочно прекратиха правомощията на председателя на съвета Мария Григорова. Тя самата, както и областният управител Марин Кавръков, обжалваха решението, но административният съд е оставил жалбите без последствия, с мотива, че свалянето на председателя е вътрешноорганизационна работа на общинския съвет.

baraban.bg ©

Top Desktop version