Глобиха братко заради батко, т.е. ухапа го бълха

baraban.bg

Глобиха братко заради батко, т.е. ухапа го бълха

bulha   Районният съд в Сливен призна за виновен Емил Георгиев, който като юридически представител на „Перфект инвест холдинг” в съвета на директорите на фирма „Биндер”, в условията на продължавано престъпление  за периода от 10.12.2006 г. до 07.10.2007 г. в гр. Сливен е потвърдил неистина в писмени декларации по чл.47 ал.5 от Закона за обществените поръчки. Това съобщават от пресцентъра на съда.

   Ще припомним, че Емил Георгиев е брат на Веселин Георгиев, който във визирания период  е директор на Фонд „Пътища". В подадените декларации  в Областно пътно управление Сливен,  териториално звено към Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”- София, Емил Георгиев е подал невярна информация, че в дружество „Биндер” АД Сливен няма член на управителния орган, който да е свързано лице по смисъла на Закона за държавния служител със служител на ръководна длъжност при възложителя - Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”.

   На основание чл. 78 А от Наказателния кодекс Районен съд - Сливен освободи от наказателна отговорност обвиняемия Емил Георгиев и му наложи административно наказание глоба от 2 500 лева.

   Районният съд наложи същите наказания по същите обвиненения и на Динко Пенев, изпълнителен директор на фирма „Биндер”и член на съвета на директорите  и Жеко Желязков, член на съвета на директорите на пътната компания. Решението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Сливен.

baraban.bg ©

Top Desktop version