Общинският съвет в Сливен избра отстранения си председател

baraban.bg

Общинският съвет в Сливен избра отстранения си председател

 Grigorova

   Почти пет месеца по-късно, общинският съвет в Сливен избра за свой председател отстранената на 17 май от същия пост Мария Григорова. Това стана с 21 гласа от 40 гласували.  

   На няколко поредни заседания изборът на председател стоеше като първа точка в дневния ред, но съветниците не дадоха необходимия брой гласове нито за предлаганата отново от ГЕРБ Григорова, нито за кандидата на БСП Иван Андреев. Очакванията бяха избор да няма и днес, особено след разпространения преди дни от местна медия скандален запис на разговор между Григорова и общинския съветник Андрея Андреев, в който тя го уверява, че „това, което е обещано, ще ти се даде”. На днешното заседание бе предложен и трети кандидат – Иван Петров от групата „Заедно за Сливен”. Той получи 9 гласа, Иван Андреев – 8, при един празен плик и една невалидна бюлетина. След избора кметът Йордан Лечков коментира, че се надява здравият разум в работата на съветниците да надделява и по-нататък, да се преодолее конфронтацията между общински съвет и администрация, след като последните осем месеца са изгубени в интриги.

   На днешното си заседание съветниците за втори път (след връщане от областния управител за неспазена процедура) гласуваха участието на община Сливен в регионално сдружение на общините Ямбол, Сливен, Нова Загора, Тунджа и Стралджа с цел управление на отпадъците, актуализираха бюджета на общината за 2010 г., приеха и повечето предложения за решение във връзка с доклад, изготвен от временна комисия на общинския съвет за извършване проверка по договарянето, финансовото осигуряване, отчитането и разплащането на обектите по капиталовите програми на общината за 2007 – 2009 г. В крайна сметка повечето от съветниците се съгласиха, че в работата на общинската администрация следва да има повече прозрачност и отчетност, но не пожелаха докладът на комисията да бъде изпращан на български и европейски институции, каквото беше предложението.

baraban.bg ©

Top Desktop version