Кметът на Сливен ще съди държавата

baraban.bg

Кметът на Сливен ще съди държавата

LECHKOV_7

 

   Кметът на Сливен Йордан Лечков ще подаде искове срещу държавата в Страсбург, съобщават от общинската пресслужба. Един иск ще бъде заведен от негово име, а друг - от името на Община Сливен. Кметът ще съди държавата от името на общината заради проблемите около проекта за водния цикъл на Сливен. Той е разговарял с председателя на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) Петко Николов, който му съобщил, че от прокуратурата е разпоредено на комисията да спре процедурата за водния цикъл на Сливен. Като причина за това, тогава бе изтъкната липсата на запетая пред подписа на заместник-кмета Недка Енергиева, която изпълняваше правомощията на кмет за времето, през което Йордан Лечков бе отстранен от длъжност. Впоследствие се оказа, че нарушение няма и решението на КЗК бе отменено. Според Йордан Лечков, тази кампания е отнела пет месеца, в които е можело да се работи по водния цикъл. „Държавна структура се намесва в друга държавна структура и дава указания какво да се прави. Прокуратурата обаче не носи никаква отговорност”, са думите на  сливенския кмет.

 

   Лечков ще заведе иск срещу държавата и от свое име, затова че е бил отстранен неправомерно от поста си за 47 дни. Така според него е бил лишен от своето право на труд.

 

   От общината съобщават също, че вече са сключени договори с новите изпълнители по водния цикъл. Това са фирмите „Станилов” ЕООД, „Биндер” АД,  "ПИ ЕС АЙ" АД - Стара Загора и "Гради" ЕООД – Сливен. Според кмета Йордан Лечков, ако всичко върви по план, прекъснатата работа по изпълнение на  проекта за водния цикъл ще продължи след 15 февруари. Почти е готова експертизата от фирмата, упражняваща независим строителен надзор, която ще установи дали има годни участъци за приемане от готовите 5,5км или ще трябва да се копае наново.

baraban.bg ©

Top Desktop version