Днес – АНТИСПИН кампания

baraban.bg

Днес – АНТИСПИН кампания

   Днес от 12:00 до 14:00 ч. на площата пред бившето кино „Българка“ ще има информационни щандове на организаторите на кампанията. Там всеки ще може да получи информационни материали, презервативи и първична консултация за ХИВ/СПИН.

   От 14:30 часа в Градската градина млади хора от сливенски училища ще вземат участие в спортен маратон. В знак на съпричастност младежите ще изрисуват с телата си червената лентичка, която е символ на борбата с нелечимата болест.

   През целия ден на място в Диспансера по кожно-венерически болести ще се извършват безплатни моментни тестове за ХИВ/СПИН.

   Мащабен ще е и финалът на АНТИСПИН кампанията в Сливен. Вечерта от 19:00 часа в залата на Военен клуб Сливен ще се състои образователен концерт с участието на сливенски таланти. На сцената ще се представят групите "Онлайн" и "Ново двайсе", Илин Папазян, Ruthless, Балет "Империя", Мария Вълчева, Спортни танци с участници с ученици от ПМГ и "Огнени момичета" от с. Самуилово. Час по-рано във фоайето пред залата всеки желаещ ще има възможност да провери безплатно и анонимно своя ХИВ-статус.

   В АНТИСПИН кампанията ще вземат участие и доброволци по Европейска доброволческа служба на програма Еразъм+, с което отбелязваме 20 години ЕДС.

   Организаторите на кампанията от сдружение „Жажда за живот“ и партньорите от Младежки дом, Сдружение "Блян за романтика, цветя и космос", Обществен съвет „Хипократ“, Кожно-венерически диспансер, Военен клуб, призовават младите хора към безрисково сексуално поведение.

 

* Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version